Beste Hoverboard en zelfbalancerende scooters 2018 – Kopersgids

Voordat u opzoek gaat naar het beste hoverboard wil ik eerst dit even kwijt.

Nadat de zelfbalancerende scooter een hype begon te worden, kwamen er verhalen/filmpjes boven water van het spontaan ontbranden en zelfs ontploffen van de hoverboards. Men dacht in eerste instantie dat het om “enkele” gevallen ging, maar niets was minder waar…

Medio 2016 liep alles zo uit de hand, dat de CPSC (Amerikaanse “consumentenbond”) aankondigde dat alle onstabiele producten terug moesten naar de fabrieken. Het waren vooral de slechte batterijen die kortsluiting veroorzaakte.

Beste hoverboard van Nederland staan zeker tussen on reviews!

Hier wordt 1 van de betere hoverboards getoond

Dit hield in dat er 500.000 hoverboards terug gestuurd werden. 8 Van de grootste en bekendste merken waren de klos. De producten mochten niet naar de klanten terug voordat alle problemen opgelost waren. In totaal ging het om 15 verschillende modellen, die in totaal voor 200 miljoen dollar aan onkosten hadden bezorgd.

Nu in 2018 zijn de grootste problemen wel verholpen, en kunt u met een gerust hart een leuk model uitzoeken. Zorg wel dat je het product koopt bij één van de betere zaken/webshops zoals bol.com.

Kijk hier onder voor een snel overzicht van het beste hoverboard.

Merk/modelMax snelheidActieradiusMax snelheidBluetoothPrijs
Denver DBO-6500 MK2
(Best verkocht)
±20km15 km/hNeebollogosmall
Soho Wheels Smart
(Best getest)
Soho wheels hoverbaord±20km12 km/hNeebollogosmall
Oxboard
hoverboard
(Uber cool)
Deze Oxboard is zwaar vet in het wit±25km13 km/hJabollogosmall
Segway miniPRODe segway mini pro black is niet hier verkrijgbaar±40km20 km/hJabollogosmall
Razor Hovertrax 2.0hovertrax 2.0 voor de echte gadget liefhebber±25km13 km/hJabollogosmall
SwheelS
Prijs/kwaliteit is super
Swheels Blue Edition is voor iedereen!±20km15 km/hJabollogosmall

Inleiding – Wat is een hoverboard?

Als je nog niet bekend met de zelfbalancerende scooter, het is eigenlijk een Segway, maar dan zonder stuur. De scooter zal de richting in gaan waar je met jou voeten naartoe drukt. Het mooie van dit product is dat het voor kinderen zowel volwassenen is. Een heerlijk transportmiddel, en/of voor vrijetijdsbesteding. Meestal hebben ze een bereik van tussen de 15- en 25km! Andere benamingen voor de trend kunnen zijn; balance wheel, hyperboard, mini Segway, airboard en vast nog een aantal andere “street terms”.

Een aantal snelle tips voor het kopen van het beste hoverboard in 2018.

 • Kies voor een betrouwbaar merk: Zoals Razor, Segway, Sweehls of Swagtron.
 • Kijk uit voor nepmerken: Die zijn vooral te vinden op sites zoals Marktplaats en Ebay.
 • Geef niet meer uit dan 600 euro: Tenzij je het als sport wil gaan beoefenen.
 • Kijk naar de garanties van het product: Je wil natuurlijk een hoverboard met garantie. CE Keurmerk is tevens ook belangrijk.

Bij alle hoverboards is de actieradius afhankelijk van het gewicht.

Denver DBO-6500 MK2 Review

Het hoverboard Denver DBO 6500 MK2, een zeer leuke zelfbalancerende scooter

De Denver DBO-6500 MK2 Hoverboard is één van de beste en meest verkochte hoverboards van Nederland

Het DBO-6500 MK2 Hoverboard van Denver, is één van de populairste hoverboards op dit moment. Dit ding is geweldig. Met een prijskaartje van nog geen 200 euro is het ook nog 1 van de goedkoopste!

Als je een beginneling bent, met de zelfbalancerende scooters, is dit een absolute aanrader. Het gemak waar je dit apparaat mee onder controle krijgt, maakt het een beest.

Productanalyse

Toen ik het hoverboardje uit de doos haalde, merkte ik meteen dat het stevig in elkaar zit. Alles aan de buitenkant is zoals je wel kunt zien van plastic, ondanks dat is ie toch best zwaar. Het plastic beschadigd snel maar wees gerust, hij kan tegen een stootje. Iets wat belangrijk is als je het allemaal nog moet leren.

De maximale snelheid ligt rond de 12 km/u. Dat gaat vrij hard hoor, als je bedenkt dat de gemiddelde jog snelheid rond de 10 km/u ligt. De actieradius bedraagt zo’n 20 km, dus je kan er een heel eind mee komen.

Verder heeft een lekker strak design. De blauwe led-lampen zorgen ervoor dat je ‘s avonds ook cool over straat kunt. Voor een klapband hoef je ook niet bang te zijn, er zit namelijk geen binnenband in. Oppompen hoeft dus niet, en de rubberslijtage valt ook behoorlijk mee. Batterij laden duurt ongeveer 180 minuten voordat ie volzit, en een kleine tip, laadt hem overdag op. De lader kan namelijk behoorlijk warm worden.

Door de omvangrijke wielen, kun je er makkelijk mee over takjes en dergelijke rijden. Een stoeprandje nemen zou ik mee oppassen, daar zijn ze namelijk niet geschikt voor. Al met al, vind ik dit misschien wel het beste hoverboards die op dit moment in Nederland te koop is!

Specificaties

 • max gewicht, 100kg
 • min gewicht, 20kg
 • laadtijd, 4 uur
 • actieradius 15km

Pluspunten

 • Korte laadtijd
 • Goedkoop
 • Makkelijk te besturen
 • 2 jr garantie

Minpunten

 • Zwaar

Soho Wheels Smart Balance Wheel, Chrome Edition Review

Beste Hoverboards Soho Wheels Smart Balance Wheel

De Soho Wheels Smart Balance Wheel

Zo, deze badboy komt gewoon van Nederlands bodem. Spectron heeft met dit model een enorm succes. En dat is ook niet onverwachts. Veel mensen vinden dit 1 van de mooiste, en ik zelf ook! Ze komen in verschillende kleuren en prijzen. De chrome editie is tevens de duurste, maar wel het coolst!

Productanalyse

Bij het testen van deze Smart Balance Wheel, raakte we er behoorlijk onder de indruk. Het anti-slip rubber op de pedalen is van sublieme kwaliteit. Je staat er echt stevig op. Het gemak waar dit ding mee te besturen is echt top. Reactie op jouw bewegingen is ongekend, lekker smooth gewoon.

Ben zelf al een geoefende met de airboards, maar dit apparaat heeft iedereen gegarandeerd snel onder controle. Het opladen duurt iets langer dan bij andere, zo’n 4 uurtjes.

Samsung heeft bij deze hoverboard de batterij verzorgd, en die is van topkwaliteit. Jammer genoeg is ook hier geen bluetooth aanwezig, dat vind ik dan wel een minpuntje. Het rijplezier wat deze teweeg brengt compenseert dat dan weer wel.

Verder zit het allemaal goed in elkaar, de constructie is ontzettend stevig. De chromen afwerking maakt het een lust voor het oog, en je vrienden zullen jaloers worden! Al met al is dit een geliefd product onder de rijders, en voor mij staat ie ook het beste hoverboard top 3.

De mobiele app

Smart balance wheel mobile app

Foto van de bijbehorende applicatie

De mobiele app van de Smart Balance wheel kan gewoon worden gedownload in de appstores. Een bijbehorende pincode wordt meegeleverd bij het product zelf. Deze moet je gebruiken bij het starten van de download.

De app kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan een snelheidslimiet instellen, het besturen van de hoverboard, of op slot zetten. Het design is zo gemaakt dat de app zéér gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Of de applicatie nu echt toegevoegde waarde, laten we aan de consument over. Zie het meer als een leuke gadget.

Specificaties

 • max gewicht, 100kg
 • 12 km/u
 • laadtijd, 90 minuten
 • actieradius 15/20km

Pluspunten

 • Korte laadtijd
 • Niet duur
 • Mooi design
 • 2 jr garantie

Minpunten

 • Toezicht nodig

Tips van de fabrikant.
Max laadgewicht = 100kg, min = 20kg

Stop onmiddelijk met rijden als het bord gaat piepen of trillen

Oxboard Hoverboard Review – zwart

Mooie Hoverboard OXBOARD review

De Oxboard is één van de beste hoverboards en staat garant voor eindeloos speelplezier, voor jong en oud!

Ook deze knoepert komt uit Nederland. Man man man, wat een top apparaat. Heb nu aantal boards geprobeerd, en deze staat toch ook in mijn top beste hoverboards aller tijden. Met een prijskaartje van bijna 600 euro is ie niet goedkoop, andere kleuren zijn iets lichter geprijsd Maar is de Oxboard zoveel geld ook waard? Wat maakt deze het verschil met goedkopere modellen? Laten we daar eens uitvoerig naar gaan kijken.

Productanalyse

Behuizing zit in een goed stevig pakket. De Oxboard motor en accu zijn 1 van de betere. De accu is een Lithium-Ion 36V batterij die 4.4Amp levert. Deze zorgt voor een topsnelheid van maar liefst 15 km/u. Daarmee is het ook de snelste die we tot nu toe getest hebben. Kortom, deze is een must voor de snelheidsduivels.

Het fraaie design maakt het een lust voor het oog.

Specificaties

 • max gewicht, 100kg
 • min gewicht, 20kg
 • laadtijd, 4 uur
 • actieradius 15km

Pluspunten

 • Korte laadtijd
 • Niet duur
 • Mooi design
 • 2 jr garantie

Minpunten

 • Zwaar

Razor Hovertrax 2.0 – Review

Een beest van een hoverboard, de Razor Hovertrax 2.0 Review

Een beest van een hoverboard, de Razor Hovertrax 2.0

De Razor Hovertrax 2.0 is één van de top zelfbalancerende scooters op de markt. Het wordt geproduceerd door Razor, een bekend en vertrouwd bedrijf. De Hovertrax 2.0 is alleen te koop via de BOL.com website. Onlangs zijn er veel problemen geweest met de betrouwbaarheid en veiligheid van Chinese “kant-en-klare “hoverboards. Batterijen waren daarvan de hoofdoorzaak, maar Razor heeft laten zien dat ze een hoogwaardige kwaliteits product kunnen leveren. Bij Razor is duurzaamheid iets wat voorop staat.

De Hovertrax 2.0 is UL-2272 gecertificeerd. Dit betekent dat de batterij aan strenge veiligheidsnormen is voldaan. Met een bereik van 16 kilometer kunt u genieten van uw Hovertrax voor langere tijd dan de meeste hoverboards. De oplaadtijd is ongeveer 2 uur, dat is vergelijkbaar met andere hoverboards die we hebben beoordeeld.

Een nieuwe technologie genaamd EverBalance, wordt gebruikt om de Hovertrax 2.0 extreem relax en eenvoudiger dan ooit om het evenwicht te bewaren. Met een 15 graden kanteling kunt u kleine heuvels beklimmen. Het is ook uitgerust met een LED-indicator om de batterij- en  evenwichts-niveau aan te geven. Dat laatste is iets wat we niet vaak zijn tegengekomen!

Productanalyse

Het eerste wat mij opviel is dat de 2.0 een geweldige LED-verlichting heeft, de oorspronkelijke Hovertrax had dit niet. Het heeft ook LED-panelen die de batterij en het evenwicht niveau, en dat wil wel van pas komen. Een ander ding is het nieuwe design, beetje futuristisch. Het ontwerp van de originele Hovertrax voelde goedkoop en niet origineel, maar de 2.0 heeft zijn eigen unieke stijl.

De fender bumpers zijn een leuke toevoeging, het geeft een stukje bescherming tegen krassen en deuken. Heb dit product probleemloos getest, valt weinig op aan te merken. Misschien een klein minpuntje is de snelheid, iets langzamer dan de meeste. Echter vind ik dat persoonlijk niet zo’n probleem. Qua prijs is het niet de goedkoopste, maar met de Everbalance technologie, meer dan waard.

Specificaties

 • max gewicht, 100kg
 • min gewicht, 20kg
 • laadtijd, 2 uur
 • actieradius 15km
 • 14 km/u

Pluspunten

 • Super mooi
 • EverBalance Technologie
 • 2 jr garantie

Minpunten

 • Prijzig

Segway MiniPRO Ninebot – review

Top hoverboard de Segway MiniPRO review

De Segway MiniPRO is echt een topper!

Segway MiniPRO, dit is héél exlusief dames en heren. We hebben met volgende product hebben echt iets interessants voor u. Echt voor degenen waar geld geen rol speelt en gewoonweg het beste willen kopen. We gaan een serieuze blik werpen op de Segway MiniPRO. Je zal beseffen dat dit echt een beest van een hoverboard is.

Dit product is helaas niet meer in Nederland verkrijgbaar

Net als Swagtron, is Segway  ook een toonaangevend fabricant van zelfbalancerende scooters. Echter, hun MiniPRO is heel anders dan uw gebruikelijke bekende boards.

Productanalyse

Segway MiniPro Ninebot is een klasse apart. Steunpilaar zorgt voor ongekend stuurgemak, waarmee het andere merken ver achter zich laat. Voor mij is dit echt het beste hoverboard, zwaar jammer dat ie niet meer hier verkrijgbaar is. Dus ik ga er verder ook niet meer over vertellen. Als je hem echt wilt bestellen kun je kijken of het lukt via Amazon Duitsland.

Specificaties

 • max gewicht, 120kg
 • min gewicht, 20kg
 • laadtijd, 4 uur
 • actieradius 30-40km

Pluspunten

 • Bluetooth 4.0
 • Super snel, 18 km/u
 • Mooi design
 • 2 jr garantie

Minpunten

 • Niet meer in NL te koop.
 • Prijzig

SwheelS hoverboard Blauw– Review

De Swheels hoverboard blauw editie

Swheels is ook een oxboard van Hollandse bodem. Ze zijn in 2016 op de markt gekomen, en hebben daarin ook een behoorlijk aandeel. Heb nog maar weinig klachten gezien en/of gelezen over deze firma. Tevens zijn ze op hoverboardkopen.nl verkozen tot het product van het jaar. Ik kan me daar wel in vinden, het is gewoon een leuk en goed product. Prijs is net onder het gemiddelde en het ook meer dan waard!

Productanalyse

Een SwheelS hoverboard komt goed verpakt aan in een stevige doos. Het robuuste design i.c.m de rubberen bumper protectie laagjes zorgen ervoor dat je weinig schade kan maken. Ledverlichting is van hoge kwaliteit en maakt je goed zichtbaar voor nachtelijke avontuurtjes. Het binnenwerk, zoals het moederbord, is gemaakt door Samsung en is van hoog niveau.

Dit apparaat is tevens spat waterdicht, dus bijna onmisbaar voor onze kikker landje! Al met al staat dit toppertje bij ons hoog in het vaandel, ik zeg kopen!

Specificaties

 • max gewicht, 120kg
 • Samsung moederbord
 • 12 km/u
 • Afstand 15-20km

Pluspunten

 • Korte laadtijd
 • Niet duur
 • Goede prijs/kwaliteit
 • 2 jr garantie

Minpunten

 • Zwaar

Overige informatie:

Waar kan ik het beste hoverboard online kopen ?

Wij adviseren om dit altijd te doen bij een grote webwinkel. Laat de zwarte handelaren op markplaats.nl a.u.b links liggen.

Zijn hoverboards legaal in Nederland ?

Jazeker zijn de hoverboards legaal in Nederland. Het is alleen niet “legaal” om op de openbare weg te rijden. Desondanks worden er geen boetes gegeven mocht je dat wel doen. De zelfbalancerende scooters

Mogen hoverboards mee het vliegtuig in ?

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, zit het er helaas niet in om je oxboard mee te nemen. Toen het bekend werd dat de hoverboards spontaan begonnen te branden, hebben de luchtvaartmaatschappijen ze verboden. Ondanks de strenge controles op CE goed gekeurde merken, vinden ze het toch een te groot risico. Het is natuurlijk zéér jammer, want wat is toch een goed tijdverdrijf voor de kinderen.

Misschien dat je wel geluk kunt hebben met bepaalde Aziatische maatschappijen, maar binnen Europa hoef je er niet op te rekenen.

Wat is een Swagway scooter ?

Een antwoord op de vraag, wat is een swagway scooter. Zijn zeer populaire oxboards. Eigenlijk wordt hier gerefereerd naar de Swagtron. Veel beroemdheden lopen er mee weg. Helaas zijn ze nog niet in Nederland te koop, ik geloof wel dat je ze via Amazon Duitsland kunt bestellen. Misschien dat ik er zelf er ook 1 ga halen in de toekomst. Mocht dat gebeuren houd ik jullie op de hoogste.

In Amerika vinden ze dit toch wel het beste hoverboard.

Waar een goedkope hoverboard kopen ?

Er zijn wel een aantal importeurs in Nederland die via China goedkopere hoverboards hier verhandelen. Deze hebben vaak geen goede keuring ondergaan en raad ik het af om ze te kopen. Mocht je toch besluiten er 1 aan te schaffen, zorg dat in ieder geval dat er een goede garantie bij zit. Je kunt hiervoor ook op advertentiesites kijken.

Verder zou je een goedkope hoverboard ook bij bol.com kunnen kopen. Een hele mooi heb je al vanaf een kleine tweehonderd euro.

Wat is de gemiddelde hoverboard prijs ?

De gemiddelde hoverboard prijs ligt rond de 400 euro. Je hebt ze in vele soorten en maten. Met uitschieters naar de 800 euro maar dat is maar een enkele. De beste balancerende scooters beginnen al wel vanaf 200 euro. Dus voor ieder budget is er een geschikt apparaat te vinden. Tevens is het ook een leuke investering voor jezelf, of voor je kinderen.

Het speelplezier wat ze ermee hebben, of jijzelf natuurlijk maakt het dat zeker waard. Tevens waar zie je jouw kinderen liever mee spelen, met een playstation van 300 euro en de dure spellen of met dit soort “scooters”. Het berijden van deze leuke oxboards vergt ook behoorlijk wat lichaamsinspanning, dit maakt het tevens een gezond tijdverdrijf.

Zijn hoverboards veilig?

Een hoverboard die in brand staat

Brandende hoverboards komen niet meer voor, mits je een kwaliteits product koopt.

Of hoverboards veilig zijn, in principe wel. Als je begint met het boarden, zoek je een rustig plekje uit, het beste is in de huiskamer ofzo. Je kunt dan de muur als steun gebruiken om te wennen. Het beste hoverboard is echt niet gevaarlijk!

DMCA.com Protection Status

Leave a Reply