Energiebesparende Tips voor Koelkast en Vriezer

 

Koelingen zijn een belangrijke bron van het energiegebruik in de woning. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Energie, is de koelkast verantwoordelijk voor ongeveer vijf procent van het totale energieverbruik in huis. Door wijselijk gebruik te maken van uw koelkast en vriezer kunt u de hoeveelheid energie makkelijk verlagen. En het beste deel is, je kunt dit jezelf makkelijk aanleren. Langzamerhand zal dit een gewoonte voor je worden.

Het is echt super simpel!

Bekijk hier onze tips!

Voordat je iets gaat kopen, lees hier onze aanwijzingen. We kunnen u makkelijk wat geld besparen. Je zal versteld staan hoeveel geld dit je bespaart per jaar. Het is bijna te mooi om waar te zijn!
U kunt ook vast een kijkje nemen bij onze tafelkoelkast reviews.

Koelkast Tips

Zoek naar een koelkast met automatische controle van de vochtigheid. Modellen met deze functie zijn ontworpen om te voorkomen dat vocht op de kast buitenkant komt. Zonder toevoeging van een kachel. Dit is niet hetzelfde als een “anti-transpiratie” kachel. Modellen met een anti-transpiratie verwarmingselement verbruikt vijf tot tien procent meer energie dan modellen zonder deze functie.

Bewaak de temperatuur.

Houd uw vriezer niet te koud of te warm. Aanbevolen temperaturen zijn 2 tot 5 graden Celsius voor het vers voedsel compartiment van de koelkast. En -25 voor het diepvries gedeelte. Als u een aparte vriezer voor langdurige opslag moet het bewaard bij -35 graden.

Een thermometer gebruiken.

Om de temperatuur in de koelkast op te nemen, plaats het apparaat op een thermometer in een glas water in het midden van de koelkast. Lees het na 24 uur. De vriezer temperatuur, een thermometer tussen bevroren pakketten. Lees het na 24 uur.

Houd Deurafdichtingen in de gaten.

Zorg ervoor dat uw koelkast deurafdichtingen luchtdicht zijn. Test ze door het sluiten van het luik met een stuk papier of bankbiljet. Als je makkelijk er doorheen prikt zul je afdichting moet repareren of vervangen.

Verpakkingen dichthouden.

Zorg dat dat al het voedsel of dranken afgesloten in de koelkast staat. Mocht dit niet zo zijn, moet er meer gekoeld worden, en dus meer verbruikt. Dit is heel belangrijk. Vaak willen we nog wel eens een fles wijn zo wegzetten. Dit moet je dus absoluut niet laten voorkomen.

Schoon spoelen.

Zet je koelkast altijd een stuk van de muur. Zo kan de achterkant beter zijn lucht kwijt en voorkom je schimmel. Ook is het noodzakelijk om de binnenkant tijdig te reinigen. Er kunnen allerlei soorten bacteriƫn gaan nestelen als je dit niet doet.

Diepvriezer Tips

Koel plaatsen

Zorg dat de diepvries nergens met de zon in aanraking kan komen. Hierdoor wordt hij verwarmd en dit wil je niet hebben. Heeft verder geen uitleg nodig lijkt me.

Ruimte

Laat tenminste 2 centimeter ruimte aan weerszijden van de diepvries voor goede luchtcirculatie.

 

Temperatuurbewaking

Diepvries temperatuur moet rond de -20 graden worden gehouden.

Regelmatig ontdooien.

Het is handig om 1 of 2 keer per jaar je vriezer te ontdooien. Er komt namelijk ijsvorming aan de binnenkant. Door dit gebeuren, is er weinig ventilatie. Hierdoor heeft de vriezer het drukker met koelen, en verbruikt teveel energie.

 

Cool eten.

Vermijd warm voedsel in de vriezer. Laat ze afkoelen in de kamer.

Houd het volledig.

Een volledig diepvriezer levert betere prestaties dan een bijna lege diepvries.

Label eten

Merk items in de vriezer voor snelle identificatie zodat u niet hoeft de deur open te houden langer dan noodzakelijk.

Volg deze tips en je koelkast zal efficiƫnter worden uitgevoerd. Energiebesparing is goed voor het milieu en uw portemonnee!

Leave a Reply